Benieuwd naar onze prijzen?

Verbruik

verbruik warmtepomp
Hoeveel warmte heeft een woning nodig?

Een woning heeft een bepaalde hoeveelheid energie (kWh) per jaar nodig voor verwarming en warm water. 

Deze nood aan warmte is dezelfde of deze nu met een warmtepomp of fossiele brandstoffen wordt geleverd. En hoveel dat is, hangt voornamelijk af van hoe goed de woning is geïsoleerd. 

Een warmtepomp verbruikt elektriciteit in tegenstelling tot een gasketel (gas) of een mazoutketel (mazout). 

 

bespaar op je verwarming
Gas vs elektriciteit

Als we dan netto kijken hoeveel een woning verbruikt, bijvoorbeeld 20.000 kWh per jaar. 

Dan zal je met een gasketel ongeveer deze 20.000 kWh aan energie moeten kopen en verbranden in de ketel. 

Als je met een geothermische warmtepomp werkt, dan heb je maar zo'n 4000 kWh elektriciteit nodig. 

De warmtepomp is dus duidelijk 4 TOT 5 KEER zuiniger!

De toekomst van energie
En hoeveel betaal je nu?

De laatste maanden zijn de prijzen niet heel stabiel. Check dus zeker je rekening van je energieleverancier om te weten te komen wat je betaalt voor je energie.

Over het algemeen is het zo dat één kWh gas ongeveer 4 keer goedkoper is dan één kWh elektriciteit. 

Daardoor zal je maandelijkse kost met warmtepomp ongeveer een 20% lager liggen dan met gas. 

Er wordt wél verwacht dat gas in prijs zal stijgen net zoals overheden dat gedaan hebben met bijvoorbeeld diesel als auto brandstof. 

Het plaatje zal dus elk jaar wat beter worden!

De toekomst is aan de warmtepomp!

Wat met het capaciteitstarief?

Vanaf 2022 worden de netkosten in de elektriciteitsfactuur gebaseerd op je maximaal afgenomen vermogen. Meer info hierover vind je hier

Terug naar www.terravolt.be.

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

 • Pieter Willems
  Pieter Willems
  2 april 2024
  Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
 • guy mouton
  guy mouton
  20 maart 2024
 • Neleke De Pla
  Neleke De Pla
  19 maart 2024
  Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
 • Wout Vloebergs
  Wout Vloebergs
  19 maart 2024
  Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
 • Danny Laseure
  Danny Laseure
  16 maart 2024
 • wouter cornillie
  wouter cornillie
  16 maart 2024
  Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
 • Joris De Backer
  Joris De Backer
  7 oktober 2023
  We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
 • Nicolas Blondeel
  Nicolas Blondeel
  6 mei 2023
  Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
 • Joris De Kimpe
  Joris De Kimpe
  6 juni 2021
  Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!