Benieuwd naar onze prijzen?

Geothermie

Natuurlijke aardwarmte voor jouw woning

Elke dag stappen we op een onuitputtelijke bron van energie. Namelijk, de warmte die in de bodem van onze tuinen, terrassen en opritten zit of onder de parking van je zaak. Je maakt deze energie eenvoudig en gratis beschikbaar met een warmtepomp voor je verwarming in de winter, koelte in de zomer en warm water voor elke dag. Hiervoor plaats je een geothermische of bodem-water warmtepomp die haar energie haalt uit haar 'bron', die is:

 • ofwel een horizontaal captatienet: GeoCollect
 • ofwel een diepteboring
energiecentrale onder de grond
GeoCollect, uw energiecentrale op 1,5 meter diepte

Het GeoCollect systeem zit op minimum 1,5 meter diepte in de grond. Op die diepte blijft de temperatuur van de bodem het hele jaar door tussen de 8 en 13°C. Deze grondlagen worden al van vroeg in de lente opgewarmd door de zon. De bodem wordt door de zon elk jaar volledig terug op peil gebracht. Er is dus geen verlies aan vermogen door de jaren heen.

Woning met principe in de grond
Optimaal comfort in zomer en winter

Verwarmen in de koudere seizoenen en koelen in de zomer. Moderne woningen zijn zeer goed geïsoleerd en riskeren zeer warm te worden in de zomer. Geen probleem, de passieve koeling voert de overtollige warmte weg uit je woning en steekt ze in de bodem. De volgende winter pomp je deze gewoon terug op om je woning aangenaam warm te maken op koude dagen.

Een bijkomend voordeel is dat je bron regenereert en de warmtepomp met hogere efficiëntie aan het stookseizoen kan beginnen.

Compacte installatie in tuin
Zeer compact en goedkoper

GeoCollect vereist door zijn ontwerp en installatie een lagere investering dan de verticale warmtewisselaar. Dat maakt het geheel van de geothermische warmtepomp een pak toegankelijker. 

De totale oppervlakte die nodig is bedraagt ongeveer één derde van de oppervlakte van de woning. Reken dus op 60 - 120 vierkante meter, afhankelijk van de grootte van je woning. Het is bovendien geen verloren ruimte, boven de GeoCollect kan gewoon gras, een terras, een oprit, een speeltuin voor de kindjes komen.

Eenvoudige installatie

De installatie van de warmtewisselaar gebeurt in sleuven van 5 meter lang en 75 cm breed of in sleuven van 10 meter lang en 30 cm breed. Deze sleuven kunnen worden getrokken tijdens de funderingswerken zodat ze met verwaarloosbare extra kost aangelegd kunnen worden. 

De collector zelf wordt deels geprefabt in atelier zodanig dat ook deze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. 

De sleuven met collector worden vervolgens terug opgevuld en alles wordt aangesloten op de warmtepomp en is klaar voor gebruik!

 

Meer info op de website van GeoCollect.

Technische documentatie hier

geothermie
Vertikale boringen

Voor elk project wordt de evaluatie en afweging gedaan op basis van EPB verslag, feiten, cijfers en uiteraard de wensen van de klant. Dat laat ons bij TerraVolt toe om voor elk project de meest geschikte oplossing voor te stellen.

Nu en dan valt het voor dat er toch te weinig plaats is om met GeoCollect te werken. Bijvoorbeeld bij projecten met meerdere appartementen. Die staan vaak op kleinere kavels. 

In dat geval werken we met vertikale boringen die door gespecialiseerde firma's geplaatst worden. 

 

aardewerk
Is jouw bodem geschikt?

Wil je meer weten over hoe de bodem invloed heeft op de warmteoverdracht?

We hebben wat informatie samengezet dat wat meer inzicht geeft.

Zo kan je online met een app checken welke bodem je hebt.

Neem daarom zeker eens een kijkje op onze pagina over bodemtypes.

Investeringskost

Reken voor geothermie toch op een investering van 15.000 tot 20.000 Euro, afhankelijk van de grootte van de woning. Echter, elk gezin is anders en heeft andere noden. Elke woning is anders. Elke situatie vergt een berekening op maat. Hiervoor kan u steeds contact met ons opnemen. 

Andere toepassingen

Er zijn ook nog andere toepassingen. Zo denkt men na over energie uit rivieren

Leer er meer over hier

Terug naar www.terravolt.be

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

 • Pieter Willems
  Pieter Willems
  2 april 2024
  Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
 • guy mouton
  guy mouton
  20 maart 2024
 • Neleke De Pla
  Neleke De Pla
  19 maart 2024
  Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
 • Wout Vloebergs
  Wout Vloebergs
  19 maart 2024
  Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
 • Danny Laseure
  Danny Laseure
  16 maart 2024
 • wouter cornillie
  wouter cornillie
  16 maart 2024
  Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
 • Joris De Backer
  Joris De Backer
  7 oktober 2023
  We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
 • Nicolas Blondeel
  Nicolas Blondeel
  6 mei 2023
  Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
 • Joris De Kimpe
  Joris De Kimpe
  6 juni 2021
  Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!