Benieuwd naar onze prijzen?

Airco

energie in de lucht
Principe

De lucht-lucht warmtepomp haalt de energie uit de lucht en geeft ze via lucht opnieuw af. Meestal is er één buiten-unit verbonden met verschillende binnen-units die dan telkens elk één ruimte klimatiseren.

Iedereen weet wel wat airco is, de naam waaronder de lucht-lucht warmtepomp best gekend is. 

Wist je dat je de warmtepomp even goed kan gebruiken om te verwarmen?

airco koelen
Voordelen

Het grootste voordeel van airco is dat je er goed en snel mee kan koelen, wat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Maar je kan er net zo goed mee verwarmen. 

Bovendien kan je een airco plaatsen zonder dat er een grondige renovatie bij te pas komt. Dat laat toe om met een relatief beperkte investering toch een oplossing te vinden voor de steeds frequentere hittegolven. Basisversies kan je al aanschaffen vanaf 2000 €, geplaatst, excl BTW. 

De evoluties van de laatste jaren, laten ook toe dat er rendementen tot 3 worden gehaald, dat betekent 3 eenheden warmte of koelte per 1 eenheid verbruikte elektriciteit. 

Om dat elektriciteitsverbruik te compenseren, kan je combineren met zonnepanelen, ook een investering die kan zonder ingrijpende renovatie. 

Puur comfort in huis
Waar moet ik op letten?

Airco komt meestal met een buitenunit, in combinatie met één of meerdere binnenunits. Deze zijn zichtbaar, maar je kan ze meestal wel kwijt in een hoekje of op een dak.

Er wordt met een ventilator energie uitgewisseld, zowel binnen als buiten. Een airco hoor je dus wel zachtjes. Moderne toestellen zijn echter heel stil, waardoor je er zelf geen last van hebt. Je buren ook niet. 

Terravolt werkt met Daikin lucht-lucht warmtepompen, een premium merk met fluisterstille units, mooi design en zeer efficiënte toestellen. Ontdek het Daikin Stylish gamma hier

 

te warm
Wat met mijn verbruik?

Een lucht-lucht warmtepomp verbruikt elektriciteit. Tijdens het koelen, zullen meestal je zonnepanelen ook aan het produceren zijn en zo het verbruik compenseren

In het tussenseizoen (maart-juni en september-oktober) zijn de buitentemperaturen best wel OK en kunnen de lucht-lucht warmtepompen zeer efficiënt werken. Zo kan je lucht-lucht warmtepomp niet alleen zorgen voor koelte in de zomer, maar ook als efficiënte verwarming tijdens het tussenseizoen. 

Stook je met gas, dan kan je de gasverwarming dus vroeger op het jaar afzetten en overgaan naar de warmtepomp, het verbruik wordt gecompenseerd door de zonnepanelen. 

Nu er geen terugdraaiende teller meer is, is het namelijk van belang dat je verbruikt wat je produceert!

Heb je ook last van de warmte in de zomer? Neem zeker eens contact op, Loïs komt langs en maakt je een duidelijke offerte op voor jouw lucht-lucht warmtepomp

Terug naar www.terravolt.be.

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

 • Pieter Willems
  Pieter Willems
  2 april 2024
  Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
 • guy mouton
  guy mouton
  20 maart 2024
 • Neleke De Pla
  Neleke De Pla
  19 maart 2024
  Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
 • Wout Vloebergs
  Wout Vloebergs
  19 maart 2024
  Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
 • Danny Laseure
  Danny Laseure
  16 maart 2024
 • wouter cornillie
  wouter cornillie
  16 maart 2024
  Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
 • Joris De Backer
  Joris De Backer
  7 oktober 2023
  We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
 • Nicolas Blondeel
  Nicolas Blondeel
  6 mei 2023
  Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
 • Joris De Kimpe
  Joris De Kimpe
  6 juni 2021
  Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!