Benieuwd naar onze prijzen?

Airco

energie in de lucht
Principe

De lucht-lucht warmtepomp haalt de energie uit de lucht en geeft ze via lucht opnieuw af. Meestal is er één buiten-unit verbonden met verschillende binnen-units die dan telkens elk één ruimte klimatiseren.

Iedereen weet wel wat airco is, de naam waaronder de lucht-lucht warmtepomp best gekend is. 

Wist je dat je de warmtepomp even goed kan gebruiken om te verwarmen?

airco koelen
Voordelen

Het grootste voordeel van airco is dat je er goed en snel mee kan koelen, wat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Maar je kan er net zo goed mee verwarmen. 

Bovendien kan je een airco plaatsen zonder dat er een grondige renovatie bij te pas komt. Dat laat toe om met een relatief beperkte investering toch een oplossing te vinden voor de steeds frequentere hittegolven. Basisversies kan je al aanschaffen vanaf 2000 €, geplaatst, excl BTW. 

De evoluties van de laatste jaren, laten ook toe dat er rendementen tot 3 worden gehaald, dat betekent 3 eenheden warmte of koelte per 1 eenheid verbruikte elektriciteit. 

Om dat elektriciteitsverbruik te compenseren, kan je combineren met zonnepanelen, ook een investering die kan zonder ingrijpende renovatie. 

Puur comfort in huis
Waar moet ik op letten?

Airco komt meestal met een buitenunit, in combinatie met één of meerdere binnenunits. Deze zijn zichtbaar, maar je kan ze meestal wel kwijt in een hoekje of op een dak.

Er wordt met een ventilator energie uitgewisseld, zowel binnen als buiten. Een airco hoor je dus wel zachtjes. Moderne toestellen zijn echter heel stil, waardoor je er zelf geen last van hebt. Je buren ook niet. 

Terravolt werkt met Daikin lucht-lucht warmtepompen, een premium merk met fluisterstille units, mooi design en zeer efficiënte toestellen. Ontdek het Daikin Stylish gamma hier

 

te warm
Wat met mijn verbruik?

Een lucht-lucht warmtepomp verbruikt elektriciteit. Tijdens het koelen, zullen meestal je zonnepanelen ook aan het produceren zijn en zo het verbruik compenseren

In het tussenseizoen (maart-juni en september-oktober) zijn de buitentemperaturen best wel OK en kunnen de lucht-lucht warmtepompen zeer efficiënt werken. Zo kan je lucht-lucht warmtepomp niet alleen zorgen voor koelte in de zomer, maar ook als efficiënte verwarming tijdens het tussenseizoen. 

Stook je met gas, dan kan je de gasverwarming dus vroeger op het jaar afzetten en overgaan naar de warmtepomp, het verbruik wordt gecompenseerd door de zonnepanelen. 

Nu er geen terugdraaiende teller meer is, is het namelijk van belang dat je verbruikt wat je produceert!

Heb je ook last van de warmte in de zomer? Neem zeker eens contact op, Loïs komt langs en maakt je een duidelijke offerte op voor jouw lucht-lucht warmtepomp

Terug naar www.terravolt.be.

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp