Benieuwd naar onze prijzen?

Lucht-water warmtepomp

energie uit de lucht
Principe

De lucht-water warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft ze vervolgens af aan water dat dan door radiatoren, convectoren of vloerverwarming stroomt. Dit systeem haalt een efficiëntie van gemakkelijk 1 op 3 en levert dus 60% gratis energie af.

De warmtepomp kan ook omgekeerd worden en zogenaamde ‘actieve koeling’ leveren. De warmtepomp moet hiervoor werken en verbruikt dus energie.

 

 

warmtepomp kost je minder geld
Voordelen

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je een groot deel van je energie gewoon gratis uit de lucht haalt. Met een lucht-water warmtepomp heb je dus een zeer efficiënte installatie in huis.

De investering voor een nieuwbouwwoning bedraagt in 2020 een 8500 – 10000 Euro (afhankelijk van de grootte van de woning). Dat komt onder meer omdat de installatie eenvoudiger is dan een geothermische warmtepomp.

Combineer je dit type warmtepomp met zonnepanelen, haal je vrij gemakkelijk het gewenste E-Peil en kan je aanspraak maken op ondersteuning. zie daarvoor subsidies.

Buitenunit
Aandachtspuntjes

De lucht-water warmtepomp komt met een buiten unit. De installatie is dus zichtbaar. De warmte wordt uit de lucht gezogen door een ventilator, die is hoorbaar wanneer hij in werking is. 

Moderne toestellen zijn echter zeer stil waardoor je er helemaal geen last van hebt.

Warmtepompen worden doorgaans gekozen omwille van het comfort dat ze brengen. Verwarmen, koelen en warm water voor elke dag.

De lucht-water warmtepomp kan ook koelen. Hiervoor moet ze in tegenstelling tot de geothermische warmtepomp wel elektriciteit verbruiken. In plaats van passief koelen, spreekt men dus van actief koelen.

 

Terug naar www.terravolt.be

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

 • Pieter Willems
  Pieter Willems
  2 april 2024
  Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
 • guy mouton
  guy mouton
  20 maart 2024
 • Neleke De Pla
  Neleke De Pla
  19 maart 2024
  Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
 • Wout Vloebergs
  Wout Vloebergs
  19 maart 2024
  Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
 • Danny Laseure
  Danny Laseure
  16 maart 2024
 • wouter cornillie
  wouter cornillie
  16 maart 2024
  Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
 • Joris De Backer
  Joris De Backer
  7 oktober 2023
  We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
 • Nicolas Blondeel
  Nicolas Blondeel
  6 mei 2023
  Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
 • Joris De Kimpe
  Joris De Kimpe
  6 juni 2021
  Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!