Benieuwd naar onze prijzen?

Sunex Nexus EVI monoblok warmtepompen

Nexus M8 warmtepomp
Vervanging gasketel of mazoutketel door warmtepomp

Men kan een gasktel of mazoutketel vervangen door een warmtepomp onder bepaalde voorwaarden.

Eerst en vooral moet de woning goed geïsoleerd zijn om het totale energieverbruik zo veel mogelijk te verlagen. Het dak en goede beglazing zijn een minimale vereiste. 

Vervolgens gaan we kijken of het afgiftesysteem geschikt is voor werking met warmtepomp. Dat wil in de praktijk zeggen: kunnen we de woning aangenaam warm krijgen met water van 35°C tot 50°C?

De test: 

Wil je dit checken in je eigen woning, zet dan de ketel op 50°C en evalueer vooral zelf of de temperatuur in huis aangenaam blijft. 

Afgifte op hoge temperaturen
Afgiftesysteem, say what?

Het afgiftesysteem is het systeem waarmee de warmte van de warmtepomp/ketel in de woning wordt verdeeld. Dit zijn ofwel: 

  • vloerverwarming
  • radiatoren
  • convectoren

Uiteraard is vloerverwarming het ideale systeem voor zuinige werking van zowel uw ketel als van de warmtepomp. 

 

Flexibele opstelling voor elke stookplaats
De stookplaats - flexibiliteit

De stookplaats is de locatie waar de gas - of mazoutketel staat.

De belangrijkste wijziging bij overgang naar warmtpomp is dat een warmtepomp voor de aanmaak van sanitair warm water (douche, bad, etc...) niet in doorstroom werkt, maar met een voorraadvat. Dat vat zetten we dan liefst op de plaats of in de buurt van waar momenteel de ketel staat. 

Elke stookplaats en elke woning is anders, daarom hebben we een flexibele setup die toelaat om nagenoeg elke stookplaats te retrofitten naar warmtepomp.

Vaten:

De voorraadvaten kunnen gaan van 200 tot 500 liter in functie van de noden van de bewoners. Met 200 liter heeft men in principe genoeg voor 5 personen. Wens je meer? Dat kan. 

Hydrabox:

De hydrabox is een esthetisch mooie behuizing die een aantal componenten herbergt zoals het compensatievat, 3 weg klep en in line heater. 

Omdat de onderdelen niet in 1 grote binnenunit zitten, kunnen we in steeds andere locaties zetten, kortom: in lijn met wat nodig is in jouw woning. 

Warmtepomp als vervanging van een gasketel
De volgende stappen?

Wens je de overstap naar een warmtepomp te maken?

Doe dan zeker de test of indien je dit al gedaan hebt, laat het ons weten en neem contact met ons op. 

Hoeveel kost het?

De investering hangt af van de grootte van de woning uiteraard. Met de Sunex Nexus M8 kan dat al vanaf 10000 € excl BTW!

Daarvan krijg je tegenwoordig nog eens 3000 € als subsidie terug, waardoor je netto investering op 7000 € excl BTW komt. 

Je vindt de meest recente info hierover terug op onze pagina over subsidies

Terug naar www.terravolt.be.

 

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp