Benieuwd naar onze prijzen?

Verbod op gas en mazout?

Nota Bart De Wever wil verbod op gas en mazout
Nota Bart De Wever

In de nota van Bart De Wever wordt gesproken over het uitfaseren van vervuilende verwarmingstoestellen. Er zouden geen mazoutketels meer mogen worden gezet bij nieuwbouw. En ook gasketels zullen worden geweerd. Er staat zelfs letterlijk dat er meer met warmtepompen moet verwarmd worden. Origineel bericht vind je hier.

Welk systeem is nu het best?

Vandaag is het nog mogelijk om in sommige gevallen de EPB eisen te halen met een gasketel in combinatie met zonnepanelen of zonneboiler. Alles wijst er echter op dat dit toch op zijn einde loopt. Dat maakt de weg helemaal vrij voor de geothermische warmtepomp. Die maakt maximaal gebruik van de gratis energie die voor iedereen onbeperkt beschikbaar is in de bodem. Gewoon onder ons gazon! Er wordt enkel elektriciteit verbruikt om die warmte effectief in de woning te 'pompen'.

Is het iets voor jou?

Natuurlijk! Dankzij de GeoCollect horizontale warmtewisselaar, is geothermie zo maar even 30% goedkoper geworden. En door de goede isolatie van recente woningen, is er slechts nog een heel kleine warmtepomp nodig om alles aangenaam warm te krijgen. Ook het warm water voor je douche wordt zonder problemen door de warmtepomp geleverd. Dit alles met een vermogen van zoveel als 2 waterkokers.

Heb ik veel plaats nodig?

Neen! In je tuin hebben we ongeveer 1/3 van je woonoppervlakte nodig. Voor de meeste woningen gaat het over 50 tot 80 m². In je woning neemt de warmtepomp, inclusief de boiler voor warm water niet meer plaats in dan een grote staande frigo.

En nu?

Twijfel niet langer, en contacteer ons vrijblijvend om te kijken hoe jij de gratis energie uit je tuin in huis kan halen. 

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp