In my backyard aub

warmte van de aarde
NOT in my backyard

Vandaag, dat is 23 december 2019, is er in het nieuws dat windenergie te traag evolueert in Vlaanderen. Dat lezen we in het artkel op VRT Nieuws. Je kan het hier terugvinden. 

Er is veel tegenstand tegen windenergie. In ons dichtbebouwd Vlaanderen is het niet eenvoudig om windmolens te plaatsen, hoewel ze een essentieel onderdeel zijn van de overgang naar een duurzame toekomst. 

We hebben er als burger allemaal weinig vat op. 

WEL in my backyard

Dat houdt jou natuurlijk niet tegen! Met geothermie haal je eenvoudig en gratis 80% gratis warmte uit je eigen achtertuin. De collector van GeoCollect is zeer compact en heeft niet veel plaats nodig. Ongeveer één derde van de oppervlakte van je woning. 

De warmtepomp haalt de energie op lage temperatuur uit de bodem en pompt ze op tot bruikbare warmte in je woning. De zon brengt dan vanaf de lente meer dan voldoende warmte opnieuw in de bodem.

Zo kan je de cyclus je hele leven blijven herhalen. Elk jaar opnieuw verlaag je je impact voor warmte met liefst 80 % !!

Doe de test

Op deze webpagina, ook op VRT nieuws, kan je zien wat je moet doen om je impact naar beneden moet krijgen. Door je woning met aardwarmte (geothermie) te verwarmen, kan je veel impact hebben. Zonder dat er ook maar iemand last van heeft. 

Jullie vinden de weg wel naar ons!

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp