Heb je een milieuvergunning nodig voor een warmtepomp?

GeoCollect heeft geen milieuvergunning nodig
Heb je een milieuvergunning nodig voor een warmtepomp?

Laat ons beginnen met het goede nieuws: voor het horizontaal systeem van GeoCollect is dit niet nodig. Dus nee voor GeoCollect. Goed nieuws toch? Gratis warmte uit de grond en dit zonder papierwerk.

Voor de andere systemen hangt het ervan af hoe diep je gaat. Gebruik je een verticale boring, dan moet je een vergunning aanvragen. Toch alvast wanneer de boring meer dan 50 meter diep gaat. De meeste systemen gaan 80 tot 120 meter diep. Dus: ja voor verticaal.

Wat zit er eigenlijk in die collector?

Door de collector van GeoCollect stroomt een mengsel van water met glycol of antivries. Dat wordt toegevoegd voor zo'n 20% zodat de vloeistof niet kan bevriezen en altijd voor warmteoverdracht kan blijven zorgen op koude dagen. Die antivries is trouwens een eco-vriendelijke soort die afbreekbaar is. 

Waar vind je meer info?

Als je alles verder wil uitvlooien, kijk dan zeker eens op deze site: https://warmtepompenadvies.be/warmtepomp-vergunning/ Daar vind je alle benodigde info. Twijfel je toch nog, dan kan je altijd de dienst ruimtelijke ordening van je gemeente raadplegen. 

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp