Benieuwd naar onze prijzen?

Heb je een milieuvergunning nodig voor een warmtepomp?

GeoCollect heeft geen milieuvergunning nodig
Heb je een milieuvergunning nodig voor een warmtepomp?

Laat ons beginnen met het goede nieuws: voor het horizontaal systeem van GeoCollect is dit niet nodig. Dus nee voor GeoCollect. Goed nieuws toch? Gratis warmte uit de grond en dit zonder papierwerk.

Voor de andere systemen hangt het ervan af hoe diep je gaat. Gebruik je een verticale boring, dan moet je een vergunning aanvragen. Toch alvast wanneer de boring meer dan 50 meter diep gaat. De meeste systemen gaan 80 tot 120 meter diep. Dus: ja voor verticaal.

Wat zit er eigenlijk in die collector?

Door de collector van GeoCollect stroomt een mengsel van water met glycol of antivries. Dat wordt toegevoegd voor zo'n 20% zodat de vloeistof niet kan bevriezen en altijd voor warmteoverdracht kan blijven zorgen op koude dagen. Die antivries is trouwens een eco-vriendelijke soort die afbreekbaar is. 

Waar vind je meer info?

Als je alles verder wil uitvlooien, kijk dan zeker eens op deze site: https://warmtepompenadvies.be/warmtepomp-vergunning/ Daar vind je alle benodigde info. Twijfel je toch nog, dan kan je altijd de dienst ruimtelijke ordening van je gemeente raadplegen. 

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

 • Pieter Willems
  Pieter Willems
  2 april 2024
  Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
 • guy mouton
  guy mouton
  20 maart 2024
 • Neleke De Pla
  Neleke De Pla
  19 maart 2024
  Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
 • Wout Vloebergs
  Wout Vloebergs
  19 maart 2024
  Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
 • Danny Laseure
  Danny Laseure
  16 maart 2024
 • wouter cornillie
  wouter cornillie
  16 maart 2024
  Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
 • Joris De Backer
  Joris De Backer
  7 oktober 2023
  We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
 • Nicolas Blondeel
  Nicolas Blondeel
  6 mei 2023
  Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
 • Joris De Kimpe
  Joris De Kimpe
  6 juni 2021
  Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!