Benieuwd naar onze prijzen?

Extra steun voor energetische renovaties

belasting op zonnepanelen
Waarom komen er nieuwe subsidies?

Europa heeft stevige klimaatambities. De Vlaamse regering doet deels ook mee aan de ambitie om tegen 2050 veel energiezuiniger te zijn. 

Zo moeten er tussen 2020 en 2050 bijna 100.000 woningen per jaar gerenoveerd worden. 

Energiezuinig renoveren kost geld. 

Daarmee wil de Vlaamse overheid helpen. Er wordt een extra budget van 440 miljoen euro vrijgemaakt. 

Je vindt de belangrijkste acties hieronder.

Renteloze lening

Voor woningen die in 2021 gekocht worden en binnen de 5 jaar grondig gerenoveerd worden, is er een renteloze lening mogelijk. 

Wat moet je hiervoor doen?

Voor een woning met het EPC label verbeteren van E of F naar C of beter. Voor appartementen geldt dat het EPC label moet verbeteren van D, E of F naar B.

Wat geeft de overheid?

De overheid financiert de rente die je betaalt op de renovatielening die je bij de bank afsluit. Voor appartementen kan dit to 45.000 euro, voor woningen tot 60.000 euro.

EPB wetgeving
Nieuwe premie

De overheid roept een zogenaamde EPC-labelpremie in het leven. Die premie geldt voor iedereen die de energieprestatie van hun woning willen verbeteren.

De grootte van de premie hangt af van hoeveel er verbeterd wordt. 

Voor woningen gaat het over een premie van 2500 tot 5000 euro, terwijl het bij appartementen gaat over 2500 tot 3750 euro. 

warmtepomp kost je minder geld
Enkele bestaande premies gaan omhoog!

Er bestaan al enkele jaren premies voor wie muren isoleert of hoogrendementsbeglazing steekt. 

Deze premies worden verdubbeld!

Zo kan je voor hoogrendementsbeglazing 16 euro per vierkante meter krijgen. 

Voor het isoleren van buitenmuren gaat het over 30 euro per vierkante meter.

Nuttige premies blijven behouden

De premies voor vloer - en dakisolatie blijven behouden.

Naast premies voor isoleren, zijn er ook premies voor de technieken van de woning, die we reeds toelichtten op onze site pagina over subsidies.

Belangrijk is dat ook deze premies behouden blijven en er zo blijvend ingezet wordt op duurzame technieken in de woning. 

Bron: energiesparen.be

 

Terug naar www.terravolt.be.

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp

Wat zeggen onze klanten in reviews op Google?

  • Pieter Willems
    Pieter Willems
    2 april 2024
    Tijdens een totaalrenovatie van onze woning hebben we een warmtepomp met boiler laten plaatsen door Terravolt. We werden goed geholpen om de juiste keuzes te maken voor onze specifieke situatie en de graaf en plaatsingswerken werden netjes uitgevoerd. Ook de opstart en afregeling voor onze wensen/noden werd vlot en snel afgehandeld. Zeker aan te raden!
  • guy mouton
    guy mouton
    20 maart 2024
  • Neleke De Pla
    Neleke De Pla
    19 maart 2024
    Voor onze nieuwe apotheek deden we beroep op Terravolt. Alles verliep vlot, goede communicatie met de andere bouwpartners en de strakke timing werd gerespecteerd, bedankt!
  • Wout Vloebergs
    Wout Vloebergs
    19 maart 2024
    Goede service en op tijd volgens afspraak. Er wordt actief mee gedacht om tot een goede installatie op maat van de klant te komen
  • Danny Laseure
    Danny Laseure
    16 maart 2024
  • wouter cornillie
    wouter cornillie
    16 maart 2024
    Wij zijn heel tevreden over de studie, uitvoering, service en kwaliteit van het geleverde systeem met TerraVolt. Voor de renovatie van een oude woning waren zij de enige die het aandurfden om een realistisch stappenplan voor te stellen met garantie op resultaten. Toen bleek bij de verdere voorbereiding van de uitvoering dat er kon bespaard worden lieten ze het niet na om dit te melden en het nodige uit de offerte te halen. De uitvoering verliep vlot, de begeleiding van de afstelling nadien konden we altijd vragen en we werden snel vlot geholpen. De afgelopen koude winterweken hebben we fosielvrij heel goed doorlopen afgelopen winter. Wouter Cornillie Sint-Denijs Westrem
  • Joris De Backer
    Joris De Backer
    7 oktober 2023
    We hebben een geothermische warmtepomp laten plaatsen door Terravolt. Dit is een zeer betrouwbare firma. We zijn heel tevreden over het werk van de installateur Ahmad die alles super netjes heeft uitgevoerd. We kregen ook altijd snelle respons met deskundige uitleg van Dimitri. Ook een pluim voor An die gouden werk levert qua planning en begeleiding. Wij bevelen Terravolt ten zeerste aan!
  • Nicolas Blondeel
    Nicolas Blondeel
    6 mei 2023
    Heel betrouwbare en correcte partner voor je technieken met veel know how en goed planningsbeheer. Wij als Enplusarchitecten werken zeer graag samen met dit team Wouter en Dimitri!
  • Joris De Kimpe
    Joris De Kimpe
    6 juni 2021
    Heel erg tevreden over het geleverde werk. Steeds vriendelijke en duidelijke communicatie, alles heel professioneel en netjes geplaatst. Ik kan een samenwerking alleen maar aanraden!