Benieuwd naar onze prijzen?

Aardgas is een tussenstap die we ons niet kunnen permitteren

stijgende energieprijzen

VRT Nieuws licht het klimaatbeleid door en kijkt vooruit wat de nieuwe regering zal brengen. In our face conclusie: het is uitgesloten dat we de doelstellingen 2020 halen. Met nog 1 jaar te gaan, hebben we nog maar een derde van de weg afgelegd. Dat is niet meer goed te krijgen.

Laat ons even kijken naar wat over over woningen wordt geschreven. Gebouwen stoten broeikasgassen uit voor verwarming met gas of mazout. Maar ook wie elektriciteit verbruikt stoot uit als die elektriciteit niet groen werd opgewekt. We weten al dat er geen nieuwe stookolieketels meer mogen worden gezet vanaf 2021.

gasketel of mazoutketel vervangen

Omdat mazout niet meer mag, zullen veel mensen verplicht moeten overstappen op aardgas. Maar op termijn moet iedereen op een warmtenet of elektrisch verwarmen. Best met een warmtepomp dan. 

De tussenstap van aardgas kunnen we ons niet meer veroorloven. Die tijd is al lang op. Zeker nu we zien dat we zelfs nog niet in de buurt komen van de doelstellingen. 

Enkele zaken juicht professor De Paepe wel toe:

  • de regering onderzoekt of de onroerende voorheffing naar beneden kan voor wie grondig renoveert
  • ze kijken of de energiepremies omhoog kunnen
  • en ze onderzoeken of de energielening soepeler kan
  • Tenslotte komt er één loket waar mensen voor alle info terecht kunnen

Elektrisch verwarmen, hoe doe je dat? Kijk zeker eens rond op onze pagina over geothermie. Je leert er onder meer dat het meer comfort geeft dan eender welke andere techniek. Bovendien is 80% van de energie gratis, gewoon van onder je gazon of oprit. terravolt.be/geothermie

Benieuwd naar een richtprijs voor een warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp