Geothermie

energiecentrale onder de grond
Natuurlijke aardwarmte voor jouw woning

Elke dag stappen we op een onuitputtelijke bron van energie. Namelijk, de warmte die in de bodem van onze tuinen, terrassen en opritten zit. Het plaatsen van een horizontale warmtewisselaar van GeoCollect in de bodem in combinatie met een warmtepomp maakt deze warmte eenvoudig en gratis beschikbaar voor je verwarming en warm water.

Woning met principe in de grond
Uw energiecentrale op 1,5 meter diepte

Het GeoCollect systeem zit op 1,5 meter diepte in de grond. Deze grondlagen worden al van vroeg in de lente opgewarmd door de zon. In tegenstelling tot het verticaal systeem, wordt het door de zon elk jaar volledig terug op peil gebracht. Er is dus geen verlies aan vermogen door de jaren heen.

 

 

 

 

Optimaal comfort in zomer en winter

Verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Moderne woningen zijn zeer goed geïsoleerd en riskeren zeer warm te worden in de zomer. Geen probleem, de passieve koeling voert de overtollige warmte weg uit je woning en steekt ze in de bodem. De volgende winter pomp je deze gewoon terug op om je woning aangenaam warm te maken op koude dagen.

Compacte installatie in tuin
Zeer compact en goedkoper

GeoCollect is door zijn ontwerp en installatie 30% goedkoper dan de verticale warmtewisselaar. Dat maakt het geheel van de geothermische warmtepomp een pak toegankelijker. De richtprijzen voor een GeoCollect syteem voor doorsnee woningen zijn 5000 tot 7000 Euro. 

De totale oppervlakte die nodig is bedraagt ongeveer één derde van de oppervlakte van de woning. Reken dus op 50 - 120 vierkante meter, afhankelijk van de grootte van je woning. het is bovendien geen verloren ruimte, boven de GeoCollect kan gewoon gras, een terras, een oprit, een speeltuin voor de kindjes komen.

Eenvoudige installatie

De installatie van de warmtewisselaar gebeurt in sleuven van 5 meter lang en 75 cm breed. Deze sleuven kunnen worden getrokken tijdens de funderingswerken zodat ze met verwaarloosbare extra kost aangelegd kunnen worden. 

De collector zelf wordt deels geprefabt in atelier zodanig dat ook deze snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. 

De sleuven met collector worden vervolgens terug opgevuld en alles wordt aangesloten op de warmtepomp en is klaar voor gebruik!

 

Meer info op de website van GeoCollect.

Technicsche documentatie hier

Benieuwd naar een richtprijs voor een geothermische warmtepomp?

Bereken het zelf in 3 eenvoudige stappen.

Mijn warmtepomp